Öne Çıkanlar

10.06.2012

Kumda Türk Kahvesi Görücüye Çıkıyor

Kumda Türk Kahvesi Görücüye Çıkıyor
Kumda Türk Kahvesi Görücüye Çıkıyor
Kumda Türk kahvesinin temel amacı doğal lezzetine yaklaştırmak.

Geleneksel Türk kahve kültürü yepyeni bir tarz olan 'Kumda Türk kahvesi' ile görücüye çıkıyor.
300 derece sıcaklıktaki deniz kumunun üzerine konulan cezveyle pişirilen Türk kahvesi, lezzet tutkunlarının ilgisini çekeceğe benziyor.

Adıyla tadıyla bize has, keyif veren bir içecek Türk kahvesi.
İşte bu lezzete farklı bir bakış açısıyla yaklaşan kahve müdavimi Seyfettin Şimşek, yeni bir yöntem geliştirdi; kumda kahve.

Yöntemin temel amacı, Türk Kahvesini doğal lezzetine yaklaştırmak.
Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. İlkay Gök, "Önceden kahvelerimiz külde pişerdi. Biz buna biraz daha yenilik katarak kumda pişirmeyi denedik ve çok güzel bir tat oluşturdu." dedi.

Seyfettin Şimşek tarafından tasarlanan ve özel bir firma tarafından üretilen kumda kahve keyfinin nasıl yapıldığına gelince.

İlkay Gök, "Kumumuz deniz kumunun tanelerinden birleştirilerek yapıldı. Kumun sıcaklığı yaklaşık 300 dereceye geldiği zaman 300 derecede kum kendi sıcaklığını kendisinde saklıyor. 300 dereceye aldığımız takdirde basit bir şekilde sadece cezvesine kahveyi koyuyoruz hazırlıyoruz ve 20 dakika bekliyoruz. 20 dakika bekledikten sonra kahvemiz hazır." dedi.

Yöntemle, teknoloji sayesinde kahvenin gerçek tadı yakalanıyor.

İlkay Gök, "Türk mutfak kültürünü eskisi gibi devam ettirebilmek adına bir takım teknolojik gelişmeleri araştırıyoruz. Bu şuanda geçmişimizi günümüze bağlamış olan güzel bir teknoloji. Burada kahvemiz yine eskisi gibi közde hazırlanıyor ama şuanda yeni teknolojiyle." dedi.
Kumda kahve keyfini tiryakilerin beğenisine sunan firma ilgiden memnun.

Firma Yetkilisi Ertan Hüner, "Bayanların ilgisi çok fazla. Çok beğeniyorlar, çok talep var." dedi.
Kumda kahve keyfi, lezzet tutkunlarının ilgisini çekeceğe benziyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

İzleyicimiz Olun