Öne Çıkanlar

11.06.2012

Bayat Ekmekli Künefe Tarifi

Bayat Ekmekli Künefe Tarifi
Bayat Ekmekli Künefe Tarifi

Malzemeler

1 adet bütün bayat baget ekmek

250 gram tuzsuz beyaz peynir

veya 1 paket dil peyniri

100 gram tereyağı

Şerbet için:

2 su bardağı tozşeker

Bir buçuk su bardağı su

1-2 damla limon suyu

1 çay kaşığı rendelenmiş

limon kabuğu


Süslemek için:

Antepfıstığı, kaymak

Bayat Ekmekli Künefe Yapılışı

EKMEĞİ ince dilimler halinde kesin. Yarısını yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. Her dilim üzerine bir parça tuzsuz beyaz peynir veya dil peyniri yerleştirin. Kalan ekmek dilimlerini üzerlerine kapatın. Tereyağını kızdırıp ekmek dilimlerinin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ekmekler kızarana kadar pişirin. Tozşeker, su, limon suyu ve limon kabuğunu kaynatarak koyu kıvamlı bir şerbet elde edin. Fırından çıkardığınız ekmeklerin üzerine şerbeti döküp, çekmesini bekleyin. Künefeleri servis tabağına alın. Antepfıstığı ve kaymakla süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

İzleyicimiz Olun